Noutati

 • Manageri culturali români la Londra

  25 noiembrie 2010

  În cadrul programului Culture Power, Fundaţia Raţiu a organizat întâlnirea cu tema Tineri manageri culturali români, proiecte independente, în cadrul căreia au fost prezentate publicului londonez proiectele a cinci tineri manageri culturali din România. Selectarea Mirelei Năstăsache printre cei cinci a prilejuit lansarea textextract la Londra. Site-ul a fost considerat de cei prezenţi nu doar un excelent instrument de lucru, ci şi o şansă în plus pentru vizibilitatea dramaturgiei contemporane în străinătate.

  Programul „Manageri culturali români la Londra“ este organizat de Fundaţia Raţiu, în colaborare cu Fundaţia "Gabriela Tudor" şi cu sprijinul Visiting Arts, ProFusion International Creative Consultancy şi al Centrului Cultural Românesc din Londra şi îşi propune stabilirea unor relaţii profesionale menite să permită pregătirea unor noi proiecte de colaborare între organizaţiile culturale britanice şi cele din România.

   

   

   

 • Bienala de Teatru din Suedia

  3 iunie 2009

  La invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm, Mirela Năstăsache a participat la seminarul cu titlul „New European Drama”, care a avut loc pe data de 6 iunie în cadrul Bienalei de Teatru din oraşul suedez Borås.

  Seminarul a fost organizat, în colaborare, de Institutul Cultural Român de la Stockholm, Teatrul Dramalabbet, organizaţia Intercult şi Institutul Polonez. Au participat dramaturgi, regizori, directori de teatru şi producători din Suedia, România, Polonia şi Lituania, care au în comun preocuparea pentru diseminarea dramaturgiei contemporane pe plan internaţional. În cadrul seminarului au fost abordate, printre altele, aspecte legate de noile voci ale dramaturgiei contemporane europene şi importanţa parteneriatelor internaţionale.